1. בחירת הנושא- זהו השלב הראשוני והחשוב בכתיבת העבודה. חשוב שתמצאו עניין אישי בנושא הנבחר, זה ייסיע לכם במהלך הכתיבה והמחקר האישי וסביר להניח שגם המרצה יהנה יותר בקריאה של עבודה שיש עניין בה.
כמובן שחשוב שהנושא הנבחר יגע בחומר הנלמד או יתקשר אליו, כי אחרת העבודה פשוט תיפסל.
עוד חשוב כי לנושא הנבחר יש מספיק חומר ביבליוגרפי- אקדמי מאושר. ללא חומר יהיה קשה להרכיב עבודה.
2. חלוקה לנושאים- זהו בעצם השלב שבו אנחנו מרכיבים את תוכן העניניים. צריך שיהיה קשר בין פרק לפרק, כך שבסיכום, שזהו בעצם הפרק האחרון, הכל יתחבר יחדיו.
3. ניסוח שאלת מחקר- גם כאשר מדובר בעבודה קטנה יחסית, שאלת מחקר טובה תוביל אתכם לתוצאה הטובה ביותר. שימו לב שהשאלה היא בעלת בסיס ועומק ולא ניתן לענות עליה במשפט בודד או בתשובה דיכוטומית. לכל אורך העבודה שימו לב שהנושא המדובר קשור לשאלת המחקר, ובסופו של דבר ישנו מענה לשאלה זו.
4. כתיבת מבוא וסיכום- מדובר בחלקים חשובים ביותר. למה אתם שואלים? כי כמו שיש סוטדנטים חפיפניקיים כך גם יש מרצים כאלו שיקראו רק את המבוא ואת הסיכום. לא שחלילה כדי לזלזל בתוכן (ולמלא אותו בבלה בלה בלה..) אבל הקפידו שהמבוא יכלול ויציג לראשונה את שאלת המחקר שטרחתם לנסח בהקפדה וכי הסיכום יתן מענה לאותה שאלת מחקר.
שימו לב רצוי וכדי לכתוב את המבוא למרות הופעתו בראש העבודה רק בתום העבודה. למה? כי לאחר כתיבת העבודה יהיה לכם הרבה יותר קל לכתוב את המבוא ושוב צריך להיות קשר בין הכתוב במבוא לבין המסוכם בסיכום.
5. רשימה ביבליוגרפית- רצוי שתכיל את כל הפירטים הביבליוגרפיים שהתשתמשם. הרשימה יכולה לכלול גם מקורות שרק קראתם ונחשפת אליהם במהלך העבודה אך לא ציטטם מתוכם.
הרשימה צריכה להיות מסודרת לפי סדר הא'-ב' כשהפרטים הביבליוגרפיים בעברית מופיעים ראשונים והפריטים באנגלית עוקבים אחירהם.
טיפ חשוב! למרצה הקורס שלכם יש מאמר או ספר? שלבו אותו בעבודה שלכם כי אין כמו חנופה לעשות יופי של ציון.
6. אורך העבודה- כאן הדעות חלוקות. יש שיגדו כמה שיותר ארוך כי המרצה "שוקל את העבודה"
, אך מנגד יש מרצים שמעריכים דווקא את העבודות שמתמוצטות ומסוכמות הייטב. כדי במקרה זה להתייעץ עם המרצה ולדעת מה הוא שואף לקבל. בגדול הממוצע של העבודה נע בין 15-30 עמודים, כאשר יש עבודות שדורשות הרבה יותר עמודים.
כנסו עכשיו לאתר superacademia עבודות אקדמיות
סופר אקדמיה עבודות אקדמיות. מרכז מומחהלכתיבת תוכן וסיוע לסטודנטים. הסמינר שלך בידיים טובות.